18 Ekim 2012 Perşembe

Terörü Kınadı Diye Fatih Terim'e Ceza...

Konumuz gene futbolla ilgili gibi gözüküyor ama değil. Konumuz terör , konumuz gözümüze soka soka yapılan ayıplar. Gaziantep'te gerçekleşen acı saldırıyı kimsenin unutmadığına eminim. Orada yaşanan olaylar Türkiye'nin ne hale geldiğini de gözler önüne çok güzel bir şekilde serdi. Saldırıdan sonra Fatih Terim yaptığı basın açıklamasında üzgün olduğunu böle bir günde futbol konuşamayacağını söylediği için 5 bin liralık para cezasına çarptırıldı.

Saldırının yaşandığı akşam bir Galatasaraylı olarak bende maçı izliyordum. Fakat arada spikerin saldırıdan bahsetmesiyle maçı yarıda kestik ve haber kanallarını izlemeye olayı anlamaya çalıştık.Maçın sonucunu görmek için maç bittikten sonra kanalı açtığımda Fatih Terim röportaj vermek üzereydi. Ama Fatih Terim beklenenin aksine röportaj vermedi. Neler söylediğini kısaca özet geçmek gerekirse, "orada kardeş kardeşi vururken, insanlar yaralanır ölürken benden nasıl futbol konuşmamı bekliyorsunuz Gaziantep'te kan gövdeyi götürürken ben burada 3 puan kazandık diye sevinmeye utanıyorum, neler oluyor bu ülkeye yazıklar olsun" dedi.Ve gazetecilerinde alkışları, takdirleri eşliğinde röportaj vermeden gitti. Ertesi gün herkesin takdir ettiği bu olaya PFDK'nın tepkisiyse herkesi hayrete düşürdü. Röportaj vermeden gitti bahanesi altında Terim'e 5 bin liralık ceza kesildi.

Fatih Terim'in bu 4 dakikalık konuşmasından sonra sosyal medyada, yazılı medyada Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu kısaca hangi takımı tutarsa tutsun binlerce insan onu takdir ederken, keşke bizi yönetenlerde senin gibi olsalar derken, PFDK dan böyle bir ceza gelmesi akla mantığa sığmayacak nitelikte bir durum hatta dediğim gibi Türkiye'nin geldiği bir durumdur, bir sorundur.Ben eminim ki bu desteği taraftarlar Fatih Terim değilde bir başkası da olsa aynı şekilde verirlerdi. Bunun futbolla, taraftarlıkla hiç bir alakası yok, tek alakası vatanseverlikle. Ve gene eminim ki o konuşmayı yapmadan önce Fatih Terim'e deselerdi ki böyle yaparsan 5 bin lira para cezası keseriz, 10 bin lira verir genede bu gerçekleri konuşurdu. Söz konusu vatan , söz konusu ay yıldız yani para değil. Fatih Terim'inde dediği gibi geldiğimiz duruma yazıklar olsun başka denebilecek bir söz gelmiyor aklıma açıkçası. Keşke herkes böyle duyarlı olsa veya duyarlılığını böyle dile getirebilse.


Fatih Terim'in yapmadığı röportajının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder