9 Ekim 2012 Salı

Adam Gibi Adam...



Her ne kadar koyu bir Galatasaray taraftarıda olsam Alex'e yapılan ayıptan bahsetmeden edemeyeceğim.8 yılını Fenerbahçe'ye adamış ve oyunculuğuyla, insanlığıyla, adamlığıyla herkesi kendine bağlamış bir kişinin Türkiye'den, Fenerbahçe'den  böyle ayrılmayı hak etmediğini düşünüyorum.

Aykut Kocaman'a göre Fenerbahçe Alex'siz oynamayı öğrenmeliymiş. Bu mantıkla olaylara yaklaşırsak o zaman Barcelona da Messi'siz , Real Madrid'de Ronaldo'suz oynamayı öğrenip kovsun onları.Aykut Kocaman, Alex'i idare edemeyip, Alex'in ondan daha önde olmasını kaldıramayıp yaktı adamın kariyerini resmen. Alex'in ipinin bu kadar kolay çekilmesi garip mesela Felipe Melo'da para konusunda anlaşamamalarına rağmen 3 ay boyunca uğraşıldı konuşuldu ve sonunda sorun giderildi. Alex ile de aynı şekilde sorun giderilebilirdi en azından güzel bir jübile ile hak ettiği gibi uğurlanabilirdi. Ki Alex sezonun ortasında kovulmasına karşın alması gereken parayı da istemeyerek para peşinde olmadığını da kanıtladı. 

Alex kendisine yapılan bunca şeye rağmen genede maçlara gidip destek vermeye devam ediyor. Alex maç arasında çocuğuyla saha kenarına inerek top oynadı ve ilgileri üzerine çekmeye çalıştığı tepkisini aldı.Ama Alex 2 saat süren basın açıklamasında bunun cevabını da çok güzel verdi. Alex bugüne kadar Fenerbahçe formasıyla çıktığı 344 maçta 172 gol atarak ilgi çekmek için iki yaşındaki çocuğuna ihtiyacı olmadığını fazlasıyla kanıtladığını söyledi ve bu konuda da sonuna kadar haklı olduğu kesin.
Alex basın toplantısında bir hocaya ihtiyacım vardı ama başımda bir hoca yoktu diyerek tepkileri topladı. Ama haksız da sayılmaz nasıl bir hoca takımının hiç bir golüne sevinmez veya nasıl bir hoca idarenin, soyunma odasına girerek işine karışmasına izin verir.Başta da dediğim gibi koyu bir Galatasaray'lıyım ve bu konunun Galatasaray, Fenerbahçe muhabbetine dönmesini istemiyorum ama sıkıyorsa biri Fatih Terim'in takımının soyunma odasına dalıp, işlerine karışmayı denesin bakalım neler olacak. Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi Fatih Terim bile maç sonrasında gelip rakibini tebrik ederken, Aykut Kocaman ne tebrik etti nede maçtan sonra takımıyla birlikte döndü. 

Kısaca bir yıldız daha geldi geçti Türkiye'den ama bu şekilde gitmeyi hak etmediği kesin.Ne yıldızlar geldi geçti bugüne kadar hepside büyük gösterilerle , jübilelerle uğurlandı takımlarından ama Fenerbahçe'nin bu yaptığı ayıp uzun yıllar unutulmayacak gibi.Adam gibi bir adam geldi geçti ve Fenerbahçe onun değerini bilemedi.Ve genede Alex adamlığını korudu ve giderken bile Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı diyerek gitti, başkada söze gerek yok sanırım...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder